20% eigenaars warmtepomp is ontevreden

Een op de vijf mensen met een warmtepomp is ontevreden over de werking van het duurzame alternatief voor de CV-ketel. Dat blijkt uit een enquête van Radar, ingevuld door ruim 1100 consumenten die een warmtepomp hebben of hebben gehad. 20% van de mensen krijgt het huis niet warm genoeg en bij 17% valt de energierekening niet lager maar juist hoger uit na installatie van de warmtepomp. En dat terwijl kostenbesparing de belangrijkste reden is (34%) om te kiezen voor een warmtepomp.

Meeste problemen bij oude woningen en standaard dubbel glas

Problemen met warmtepompen spelen vooral in oudere woningen, die minder goed geïsoleerd zijn. Van de mensen die aangeven het koud te hebben, woont 31,6% in een woning uit 1974 of eerder. Ook heeft 37% van de mensen die het huis niet voldoende warm krijgen ‘slechts’ dubbel glas in de woning. Dat terwijl HR++- of triple-glas volgens Laure Itard, Hoogleraar Energie Epidemiologie in Gebouwen aan de TU Delft, een vereiste is om het huis voldoende geïsoleerd te krijgen. Want isolatie is belangrijk om een warmtepomp goed te laten functioneren. Toch heeft 27% van de respondenten de woning niet speciaal laten isoleren voordat de warmtepomp geïnstalleerd werd.

Ook problemen bij nieuwbouwwoningen

Maar niet alleen in oude woningen spelen problemen. Ook bijna 10% van de mensen met een nieuwbouwhuis na 2000 met goede of zeer goede isolatie krijgt de woning niet voldoende warm. Hier speelt mogelijk dat zowel de warmtepomp als het warmteafgifte-systeem niet goed zijn ingeregeld bij de installatie.

Woning beter laten isoleren?

Wilt u uw standaard dubbel glas laten vervangen door hoogrendements of driedubbel glas? Neem dan direct contact op met een van onze betrouwbare en betaalbare glaszetters in de buurt. Door ons landelijk dekkend netwerk is er altijd wel een aanbieder bij u in de regio.

Offerteformulier

Offerteformulier