Beglazingskit en ongedierte

Het is regelmatig aangetoond dat slakken kitvoegen eten van MS polumeren en andere beglazingskitten.
Het overschilderen van beglazingskit kan de schadelijke aantasting van dit ongedierte niet
ook zijn aangetast door vogels, pluimvee en knaagdieren.

Hoe voorkom ik schade aan beglazingskit ontstaan door slakken?

Beglazingskit of glaskit moet een bepaalde mate van elasticiteit bevatten. Harde kitsoorten zijn niet geschikt voor het kitten van ramen, dus het kiezen van een hardere kitsoort is geen oplossing. De glaskit moet kunnen bewegingen om weerstand te bieden aan weersinvloeen, zoals: het duwen en trekken van de wind en uitzetting en krimp veroorzaakt door koude en hitte. Het overschilderen van de kitranden helpt ook niet. Slakken schrappen de verf af.

Onderhoud aan dubbel glas-systemen kan schade aan kitranden voorkomen

Kitschade voorkom je door dubbel glas-systemen goed te onderhouden. Het is nodig om de ramen en kitranden regelmatig te inspecteren en schoon te maken. Kozijnen moeten volledig algenvrij blijven. Zorg dat er genoeg licht en wind op de kozijnen kan staan en dat deze goed kunnen drogen. Dubbel glas-systemen moeten zoveel mogelijk vrij staan.

Slakken weren met koper

Een andere oplossing is koper: slakken houden niet van blootliggend koper, omdat dit een lichte elektrische impuls geeft waar de slak van schrikt. Het aanbrengen van koperen slakkentape zorgt ervoor dat de slakken niet bij de kitrand kunnen komen. Koper is een waardevol spoorelement dat niet schadelijk is voor de leefomgeving. Daarmee is slakkentape een prima alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen.

Hoe moet je kitranden herstellen in dubbel glas-systemen?

Gebruik een goedgekeurde glaskit, geen siliconen kit. Kies voor een glaskit die overschilderbaar is. Kit de aansluiting van het glas op de glaslatten rondom en zorg dat de beglazingskit tussen de aansluiting komt. Verwijder overtollige beglazingskit door de kit in te spuiten met zeepsop. Gebruik een kitplaatje of plamuurmes om de kit netjes af te werken. Wij geven je graag alle informatie over het herstellen van schade aan dubbel glas-systemen en het plaatsen van dubbelglas glasisolatie. Vraag voor het beste resultaat de lokale glaszetter om hulp. De glaszetter gebruikt speciaal gereedschap, een mes op een oscillator zaag, waarmee beschadigde kitranden van glaskit snel en zonder het risico op schade worden vervangen.

Offerteformulier

Offerteformulier