glashandel amsterdam

Ben ik goed verzekerd tegen glasschade?

Het glas in je huis kan op diverse manieren verzekerd zijn. Ramen maken deel uit van je woning, waardoor het voor de hand ligt dat schade onder je opstalverzekering valt. Toch is dit niet altijd het geval. En soms valt glasschade onder de inboedelverzekering, maar meestal is dit niet zo.

Controleer je polissen op de juiste dekking

Het is dus verstandig om na te gaan of glasschade onder je opstal- of inboedelverzekering valt. Is het onder beide verzekeringen gedekt? Dan ben je twee keer verzekerd voor hetzelfde en betaal je teveel premie. Het omgekeerde komt ook voor, namelijk dat de schade in beide gevallen niet gedekt is. Dan heb je een gat in je verzekeringen en moet je de schade zelf vergoeden.

Is elk soort glas meeverzekerd?

Soms is het niet voldoende om te controleren óf glasschade verzekerd is. Dit komt door de verschillen tussen verzekeringen. Een standaard dekking vergoedt vaak geen speciale glassoorten zoals extra dik glas, bewerkt glas, glas in lood of grote oppervlakten. De verzekering vergoedt bovendien alleen lichtdoorlatend glas. Er bestaat dus geen dekking voor vazen, spiegels en aquaria.

Dekking glasschade bij huurwoningen

Ben je de huurder van een woning? Kijk dan in het huurcontract wie er verantwoordelijk is voor de vergoeding van glasschade, jij of de verhuurder. Als je zelf moet vergoeden dan kan je dit vaak laten meeverzekeren op de inboedelverzekering. Als de verzekering deze mogelijkheid niet biedt, dien je een aparte glasverzekering af te sluiten. Ongeacht of je huiseigenaar of huurder bent, je wilt zeker zijn dat de ramen in je woning goed verzekerd zijn.

Is er onverhoopt een ruit gesneuveld? Binnen 30 minuten staat er een lokale glaszetter voor de deur, zoals een glaszetter in Goudaglaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda.

Lees ook:
Ben ik goed verzekerd tegen glasschade?
Waarom beslaan mijn dubbelglas ramen?
Wat kost Thermopane laten plaatsen?
Kosten en besparingen met dubbel glas
Energiebesparingsregelingen van de overheid
De kosten voor het vervangen van enkel glas voor dubbelglas uiteengezet
Woningen slecht geventileerd

 

Geplaatst in Geen categorie, Glaszetter.

Remco Tensen

Remco Tensen is een Nederlandse auteur gespecialiseerd op het gebied van online marketing. Hij is een geboren West-Fries en woont samen met zijn vrouw en "dat kind" in Enkhuizen. Zijn zoon lijkt op hem, maar dan net iets knapper. Al 10 jaar zet hij zich in voor het succes van grote en kleine ondernemers in Nederland en België.