De kosten voor het vervangen van enkel glas voor dubbel glas uiteengezet

De kosten voor het vervangen van enkel glas voor dubbel glas hangen af van verschillende factoren. Natuurlijk spelen de materiaalkosten mee, het aantal arbeidsuren, de extra kosten voor bijvoorbeeld het werken op hoogte en ook de eventuele voorrijkosten. Wij geven u graag een idee van de kosten die meespelen bij het bepalen van de prijs voor het vervangen van enkel glas voor dubbel glas glasisolatie. Ga naar onze pagina met alle informatie over Dubbel Glas voor een volledig kostenoverzicht van wat dubbel glas kost.

Is de sponning diep genoeg?
Is de sponning wel diep genoeg voor het dikkere isolatieglas? Waarschijnlijk moeten er beleglatten worden geplaatst om het dubbel glas te laten passen. Daarnaast moeten de kozijnen natuurlijk opnieuw worden geschilderd. Veel glashandels hebben ook schilders in dienst en bieden op die manier een totaaloplossing voor het monteren van glasisolatie en eventueel de installatie van nieuwe isolerende kozijnen.

Wat is het formaat van het dubbel glas?
Het formaat van de dubbel glas ruiten is ook van grote invloed op de prijs. Een zeer grote zware ruit moet met een machine worden geplaatst. Een glaszetter kan hem er niet gewoon even intillen. Wilt u weten hoe u de maat van de sponning moet opmeten? Of wilt u weten wat het formaat is van uw dubbel glas? Lees alles over dubbel glas meten op onze Dubbel Glas informatiepagina.

Wat kost glasisolatie ongeveer?

Met een budget tussen de € 6500,- en € 9500,- inclusief btw en arbeidskosten voor de totale glasmontage en het eventuele schilderwerk, zijn de meeste woningen goed te voorzien van glasisolatie. Voor dit bedrag kun je natuurlijk niet je hele huis verbouwen.

De vervanging van enkel glas voor dubbel glas zal bij de gemiddelde Nederlandse woning ongeveer een dag werk in beslag nemen. Met schilderwerk erbij moet je rekenen op nog een dag tot een halve dag extra werk, met de nodige droogtijd ertussen. Een belangrijk gegeven om in gedachten te houden wanneer u van plan bent dit werk zelf te doen.

U zult zelf aanzienlijk langer bezig zijn en u loopt het risico dat u het verkeerde materiaal kiest of dat u een glaslek laat ontstaan in de dubbel glas montage. Door een glaszetter in te schakelen heeft u garantie op het geleverde werk en u heeft een extra lange garantie op het geplaatste dubbel glas materiaal.

De totale kosten van het vervangen van enkel glas voor HR++ glas

Gewoon HR++ glas kost u als particulier in de handel minimaal € 50,- per m². Uiteraard zit het HR++ glas er dan nog niet in. Het vervangen van een klein enkel glas keukenraampje, kost u minimaal € 35,- inclusief btw en zonder montagekosten. Voor een goede schatting van de glasisolatie inclusief de extra kosten zult u een glaszetter moeten raadplegen.

Moet er ook een steiger bij komen? Wat zijn de kosten van de glaslatten? Wat zijn de kosten van het beslag dat op het isolatieglas moet worden gezet? We spreken over maatwerk en voor een veilige en verantwoorde uitvoer van de montage van dubbel glas glasisolatie zal de ervaren glaszetter u een persoonlijk advies willen geven.

Glas laten vervangen?
Heeft u een woning of bedrijf en heeft u een ervaren en betaalbare glaszetter nodig? Wij begrijpen hoe moeilijk het is om een betrouwbaar glaszettersbedrijf te vinden in een grote stad. Gelukkig heeft onze glasservicecentrale een breed netwerk van geselecteerde glaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda of bekijk hier al onze andere locaties.

Offerteformulier

Offerteformulier