Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen

Om te beginnen geldt in 2018 de 6% btw regeling nog steeds op de montagekosten voor het plaatsen van isolatieglas. Maar als u overgaat tot het plaatsen van dubbel glas of HR++ glas, zijn uw kozijnen dan wel geschikt voor de nieuwe ramen?

HR++ glas in houten kozijnen

Heeft u nog houten kozijnen? Er zijn in Nederland nog circa 1 miljoen woningen met enkel glas. Dubbel glas is een stuk zwaarder en dikker dan enkel glas. Dit betekent dat sommige kozijnen niet geschikt zijn voor het plaatsen van isolatieglas. Enerzijds omdat ze te dun zijn voor de sponning, anderzijds omdat ze het gewicht niet aankunnen. In sommige gevallen kunnen er glaslatten met extra sponning worden geplaatst of kan de sponning worden uitgefreesd. De glaszetter zal op locatie moeten komen om de situatie te beoordelen en u van het juiste advies te voorzien. Mogelijk moet u overgaan tot het aanschaffen van nieuwe kozijnen.

Isolatieglas monteren in kozijnen van kunststof, aluminium of staal

Als u nog in het bezit bent van enkel glas, hoeft het niet per se om houten kozijnen te gaan. Ook bestaan er nog kunststof kozijnen die enkel glas bevatten. Deze kozijnen bevatten het zogeheten kliksysteem, waarbij de glaslatten en de kozijnen naadloos op elkaar passen. Er zijn tegenwoordig nieuwe kliklijsten verkrijgbaar die passen op de oude kunststof kozijnen maar geschikt zijn voor de plaatsing van dubbel glas en goed aansluiten op de bestaande kozijnen. Is dit niet het geval, dan kan de glaszetter proberen kunststof glaslijsten te gebruiken die het best aansluiten bij uw kozijnen. Ook de vroege aluminium kozijnen werden gemaakt voor enkel glas. Ook hiervoor geldt dat er glaslatten beschikbaar zijn die het toepassen van dubbel glas mogelijk maken. In de meeste gevallen is dit de goedkoopste oplossing. Bestaan deze glaslatten niet voor uw type kozijnen? Dan kan de glaszetter mogelijk aan glaslijsten komen die wel op uw kozijnen passen of kliklijsten op maat laten maken. Voor stalen kozijnen is er ook een oplossing. De glaszetter kan het dubbel glas laten voorzien van kunststof glaslijsten die op maat gemaakt worden voor uw kozijnen. Er worden kunststof profielen in uw kozijnen geplaatst waarna het glas met behulp van kliklijsten wordt geplaatst. Helaas is het zo dat het nieuwe glas uw woning uitstekend zal isoleren, maar de U-waarde van de stalen kozijnen nog te wensen overlaat en nog wel kou doorlaten. Kies dus alleen voor deze oplossing als de bestaande kozijnen niet vervangen kunnen worden.

Subsidie op dubbel glas?

Wilt u dubbel glas laten plaatsen? Naast een laag btw tarief geldt voor u mogelijk een aantrekkelijke subsidieregeling. Vind een betrouwbare glaszetter in de buurt, zoals een glaszetter in Goudaglaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda.