Energiebesparingsregelingen van de overheid

Als u overweegt uw ramen te vervangen door dubbel of HR++ glas, kan het zinvol zijn om tegelijk andere energiebesparende maatregelen door te voeren, zoals: de aanschaf van een warmtepomp. De overheid helpt u hierbij een handje door een financiële tegemoetkoming. Lees hieronder over de verschillende mogelijkheden. Wilt u meer weten over dubbel glas? Hoe kunt u zelf dubbel glas monteren, wat kosten de verschillende soorten dubbel glas, welke type glasisolatie is het meest geschikt voor uw type woning? Alles over dubbel glas glasisolatie.

Hoe kan ik subsidie voor een warmtepomp krijgen?

Met een warmtepomp kunt u warmte halen uit de bodem, het grondwater of de lucht. Hiermee beschikt u over een alternatief voor de bekende cv-ketel die werkt op gas. Tot 2021 geeft de overheid subsidie op de aanschaf van een warmtepomp.

Meerdere typen warmtepompen

Er zijn een aantal soorten warmtepompen beschikbaar. Hybride warmtepompen functioneren in samenwerking met een cv-ketel op gas. Daarnaast zijn er warmtepompen beschikbaar die volledig elektrisch zijn.

Overheidssubsidie voor warmtepomp

Als u de warmtepomp aanschaft voor 2021 dan geeft de overheid subsidie. Dit geldt alleen als de pomp voldoet aan bepaalde eisen. Een van de eisen waaraan de pomp moet beantwoorden is dat hij onderdeel is van een verwarmingstoestel.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type apparaat en het vermogen. De overheid subsidieert tussen de € 1000 en € 2.500.

Investeringssubsidie duurzame energie

De pomp maakt deel uit van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Ook andere apparaten maken deel uit van deze regeling. Lees op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) welke dit zijn.

Energiebespaarlening

De overheid geeft niet alleen subsidie, maar biedt ook de mogelijkheid om een gunstige lening af te sluiten. De website van het Energiebespaarfonds geeft hierover meer informatie.

Glas laten vervangen?
Heeft u een woning of bedrijf en heeft u een ervaren en betaalbare glaszetter nodig? Wij begrijpen hoe moeilijk het is om een betrouwbaar glaszettersbedrijf te vinden in een grote stad. Gelukkig heeft onze glasservicecentrale een breed netwerk van geselecteerde glaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda of bekijk hier al onze andere locaties.

Offerteformulier

Offerteformulier