Energierekening stijgt in 2019 met 127 euro

De Woonbond zegt dat huurders voor 2019 een prijsstijging van de energierekening kunnen verwachten van gemiddeld 127 euro. De bond heeft hiertoe een Meldpunt Energiealarm in het leven geroepen. Daar zijn onlangs honderden reacties binnengestroomd.

Marcel Trip van de Woonbond merkt dat mensen veel zorgen hebben. ‘We hebben al 700 meldingen binnengekregen en mensen moeten bij die melding wel even wat meer invullen dan alleen een handtekening zoals bijvoorbeeld bij een petitie. We vonden het dan ook best veel reacties. En dan zijn er natuurlijk ook nog veel mensen die zorgen hebben, maar zich niet bij ons melden.’

‘Wat ons opviel was dat maar liefst 40% van de mensen die het Energiealarm bezochten enkel glas heeft’, aldus Trip. ‘Verder zitten er ook heel veel mensen tussen bij wie de muren bijvoorbeeld ook slecht zijn geïsoleerd. Als je dan al relatief veel moet stoken om je woning warm te krijgen en er komt dan ook nog zo’n prijsstijging aan, dan is dat behoorlijk zorgelijk.’

Versnelde isolatie oude woningen noodzakelijk

Dit is dus het moment voor vastgoedeigenaren en woningcorporaties om de na oorloogse woningen in het bestand versneld te isoleren. Het blijkt dat er namelijk nog circa 1 miljoen woningen zijn in Nederland met enkel glas. Wat remmend werkt bij de renovatie en isolatie van oude appartementengebouwen is de zogeheten verhuurdersheffing, een belasting die woningcorporatiers moeten betalen aan de overheid. Doordat dit geld ‘verloren’ gaat, blijft er minder over om panden versneld te isoleren.

Gelukkig voelen veel woningbouwverenigingen de nood onder veel huurders wel aan waardoor er in plaats van een huurverhoging alleen een inflatiecorrectie wordt doorgevoerd.

Glas laten vervangen?

Neem contact op met een glaszetter in de regio onze lokale glaszetters adviseren je graag over de benodigde dikte van dubbel glas. Binnen 30 minuten staat er een lokale glaszetter voor de deur, zoals een glaszetter in Goudaglaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda.

Offerteformulier

Offerteformulier