Glassoorten

Glassoorten

Je hebt de keuze uit allerlei glassoorten. Dus zoek je naar glas dat isoleert, dat geluid tegenhoudt of dat zelfs inbrekers kan weren? Binnen die categorieën heb je weer de keuze uit een aantal verschillende soorten. Wij leggen je uit welke soorten er zijn, zodat je daar het juiste type glas uit kiest.

Glassoorten

Met meer dan 10 verschillende glassoorten heb je de keuze uit een breed assortiment. Binnen ieder type glas kunnen we je bovendien adviseren over welk product het best geschikt is voor wat jij voor ogen hebt:

Kosten per glassoort

Benieuwd naar de kosten per glassoort? Dubbel glas, gehard glas en bijvoorbeeld gelaagd glas zijn duurder dan het meest eenvoudige glas. Houd er rekening mee dat met name brandwerend glas en bijvoorbeeld geluidswerend en inbraakwerend glas relatief duur zijn. We brengen als glaszetter altijd een vrijblijvende offerte uit, zodat je qua kosten precies weet waar je aan toe bent.

U kunt contact opnemen middels 088-1881244.
 

Welk glas moet ik kiezen?

Enkel glas is de meest eenvoudige oplossing. Het is de traditionele keuze voor oude woningen en panden. Tegenwoordig komt enkel glas vooral voor op plekken waar geen verbinding is met de buitenlucht.

Met dubbel glas verbeter je de isolatie bij jou thuis of op kantoor. Er is sprake van minimaal twee lagen glas. Ertussen zit lucht of een gas, afhankelijk van de mate van isolatie die je zoekt.

Zoek je naar een manier om een woning of pand beter brandwerend te maken? Kies voor brandwerend glas, waarmee je voorkomt dat een brand snel over kan slaan naar de volgende ruimte.

Draadglas bevat metalen draden. Dat ziet er decoratief mooi uit. Bovendien kan het helpen het glas bij elkaar te houden bij een breuk, waardoor het bovendien een veilige keuze is.

Gehard glas is extra stevig gemaakt, bijvoorbeeld om te voorkomen dat het breekt als er iets of iemand tegenaan stoot. Dat is bijvoorbeeld in de badkamer een veilige keuze.

Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen, met ertussen een folie. Dit houdt het glas bij elkaar, bijvoorbeeld bij een breuk. Het is op die manier een stevige en veilige keuze voor glas.

Officieel is het geen glas, al lijkt het daar wel sterk op. Het is goed geschikt om ruimten van elkaar te scheiden. Bovendien kan het helpen om een extra veiligheidslaag tussen mensen of ruimten aan te brengen.

Thermopane is een vorm van dubbel glas, met een speciaal productieproces. Onze specialiseren adviseren graag over deze ‘oude stijl’ van het glas dat dubbel wordt uitgevoerd.

 

Voorkom dat het binnen te warm wordt als de zon op de ruiten staat. Het glas houdt de warmte voor een deel tegen, om het binnenklimaat aangenaam te houden.

Glas is beschikbaar in allerlei kleuren. Het krijgt op die manier een fijn decoratief karakter, dat je kunt inpassen in de rest van het interieur.

Aan een drukke weg of langs een spoorlijn kan het de moeite waard zijn om geluid van buiten te weren. Dat lukt bijvoorbeeld met geluidswerend glas, zodat je binnen zonder problemen en ongestoord kunt werken.

Inbraakwerend glas maakt het voor inbrekers moeilijker om binnen te komen. Het glas biedt veel meer weerstand, waarmee de beveiliging van het huis of pand verbetert.
 

Welk glas je moet kiezen hangt helemaal af van het doel dat je daarmee voor ogen hebt. Dus zoek je naar dubbel glas dat beter isoleert? Gaat het je om isolatieglas met de beste isolatiewaarde? Of wil je vooral voorkomen dat je het geluid van buiten hoort? Stem daar het soort glas op af waar je gebruik van maakt.
Tip: twijfel je over de juiste glassoort? Vraag het onze specialisten. We vertellen je graag meer en denken met je mee, zodat jij een goede keuze maakt. Vragen over onze glassoorten? Bel ons op telefoonnummer 088 1881 244, stuur ons een e-mail naar info@glaszetterdirect.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op!

Wij zijn bereikbaar via 088-1881244.

GlassoortenGemmiddelde prijs per m2 (incl. montage em btw )
Draad glas€ 100
Plexi glas (5mm)€ 115
Gehard glas€ 120
Dubble glas(HR++)€ 130
Enkle glas€ 140
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

Offerteformulier

Offerteformulier