Glasverwarming

Glasverwarming

Na slim glas, dat zich binnen enkele seconden aanpast aan de weersomstandigheden door de kleur en de tint van het glas aan te passen, is er nu ook elektrisch verwarmd glas op de markt, oftewel EV-glas. Het voordeel van verwarmd glas is dat je geen gas meer nodig hebt. Overigens is de uit Scandinavië afkomstige techniek niet nieuw, maar daar al al vijftien jaar op de markt. Hierbij functioneert je ruit dus als radiator.

Met glasverwarming is glas niet langer een grote energieverslinder. Je kunt het inzetten als hoofd- of bijverwarming. De binnenste ruit heeft een metalen film die is voorzien van elektrische weerstand waardoor de warmte gelijkmatig verspreid wordt. Daarnaast is de buitenruit aan de spouwzijde voorzien van een speciale coating die de warmte binnenhoudt en de koude buitenhoudt, door de straling te reflecteren. Net als bij hoogrendements glas (HR-glas) is de spouw voorzien van argon gas, om verder warmteverlies tegen te gaan. Overigens gaan de speciale coatings niet ten koste van de transparantie van de ruit.

Voordelen glasverwarming, e-glas of IQ glas

Glasverwarming biedt de volgende voordelen:

  • Geeft aangename stralingswarmte
  • Lage U-waarde (isolatie), energiebesparend
  • Lager gasverbruik
  • Niet langer condens op de ruiten
  • Niet langer verplaatsing van stof, gunstig voor mensen met longklachten
  • Niet langer radiatoren nodig, dus meer ruimte in huis
  • Het glas past in alle type kozijnen (houd rekening met een sponningsruimte van 22 mm voor de elektricteitskabel)
  • Aan te sluiten op de thermostaat

Wilt u glasverwarming laten installeren? Neem dan contact op met de glaszetter in de buurt.

Geplaatst in Geen categorie, Glaszetter.

Remco Tensen

Remco Tensen is een Nederlandse auteur gespecialiseerd op het gebied van online marketing. Hij is een geboren West-Fries en woont samen met zijn vrouw en "dat kind" in Enkhuizen. Zijn zoon lijkt op hem, maar dan net iets knapper. Al 10 jaar zet hij zich in voor het succes van grote en kleine ondernemers in Nederland en België.