Klimaatakkoord: toch niet massaal aan de warmtepomp

Nadat wij ook hier berichtten over de subsidieregelingen voor de aanschaf van een warmtepomp, laat de voorzitter van de klimaattafel (Samson) weten dat dit toch niet de manier is om meer energie te besparen en per 2021 van het gas af te gaan.

Tijdens de presentatie van het Klimaatakkoord, vlak voor de feestdagen, werd duidelijk dat de warmtepomp een veel kleinere rol gaat spelen in de energietransitie. De reden is dat het apparaat voor veel huizen niet de goede oplossing is. In plaats hiervan moeten VVE’s, huis- en vastgoedeigenaren en woningcorporaties massaal investeren in (dubbel glas) isolatie.

Welke oplossing het best geschikt is om van het gas af te gaan, verschilt per type woning. Eigenlijk zijn alleen nieuwbouw woningen geschikt voor een warmtepomp. Er zal dus zoveel mogelijk maatwerk moeten komen voor huiseigenaren. Vanaf 2021 zal voor hen een gebouwgebonden financiering moeten komen.

Ook werd bekend dat voor woningcorporaties 500 miljoen euro beschikbaar zal komen voor het verduurzamen van 200 duizend woningen.

Wilt u uw woning nu al verduurzamen? Lees dan wat voor uw type woning de beste oplossing is.

(Bron: de Volkskrant)

Geplaatst in Geen categorie, Glaszetter en getagd met .

Remco Tensen

Remco Tensen is een Nederlandse auteur gespecialiseerd op het gebied van online marketing. Hij is een geboren West-Fries en woont samen met zijn vrouw en "dat kind" in Enkhuizen. Zijn zoon lijkt op hem, maar dan net iets knapper. Al 10 jaar zet hij zich in voor het succes van grote en kleine ondernemers in Nederland en België.