Kosten glaszetten

Wat zijn de kosten van glaszetten? De prijs van dubbel glas of een glasreparatie hangt bijvoorbeeld af van de materialen die we gebruiken en van waar we het glas zetten. We leggen op deze pagina precies uit hoe we de kosten berekenen.

De materiaalkosten voor glaszetten zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Onder andere hout, kunststoffen en stalen balken zijn duurder. Dat geldt ook voor glas, bijvoorbeeld omdat de productie door hogere energiekosten en CO2-emissierechten duurder is. Uiteraard proberen wij de prijzen laag te houden, door de kosten te beperken. 

Kosten van glaszetten

Je bent benieuwd naar de kosten van een glaszetter: die zetten we graag voor je op een rij.

Hieronder ziet u een kostenoverzicht van wat u gemiddeld bespaart wanneer u in uw hele huis HR++ glas laat plaatsen in bestaande kozijnen.

WoningtypeKosten inclusief montage en btwBesparing per jaar (vergeleken met enkel glas)Besparing per jaar (vergeleken met dubbel glas)
Tussenwoning€ 3100,-€ 250,-€ 110,-
Hoekwoning/2-onder-1-kap€ 3500,-€ 290,-€ 120,-
Vrijstaand huis€ 4600,-€ 380,-€ 160,-

Besparing berekend met HR-ketel en gasprijs van 67 cent per m³ (gemiddeld prijspeil aangesloten Nederlandse glaszetters 2018).

 • Materiaalkosten
  Een belangrijk deel van de kosten zijn die voor het materiaal. We moeten de materialen inkopen, bijvoorbeeld als we dubbel glas plaatsen of als we een compleet kozijn vervangen. En gaat het om een glasreparatie waarbij we nieuwe materialen gebruiken? Dat vormt voor ons een belangrijke kostenpost. Uiteraard zijn we daar transparant over, door je precies aan te geven wat we gebruiken. En wat daar de kosten van zijn, plus de prijs voor de arbeid die we uitvoeren.
 • De afstand tot de klant
  Onze glaszetters komen altijd uit de directe omgeving. Dat scheelt in de kosten, omdat we daardoor geen voorrijkosten hoeven te berekenen. We houden de aanrijdtijd kort, net als de kosten die we moeten maken om op locatie te komen. Dat drukt de uiteindelijke prijs, zodat je een goedkope glaszetter kunt inzetten die ondertussen toch goed werk levert van uitstekende kwaliteit.

De werkzaamheden die we uitvoeren
Wat de uiteindelijke kosten zijn hangt natuurlijk sterk af van het werk dat we voor je uitvoeren. Dus gaat het om een glasreparatie, om het plaatsen van dubbel glas of om het vervangen van een kozijn? We berekenen de kosten en geven je daarvan vooraf een indicatie. Of we brengen zelfs een offerte uit, zodat je precies weet waar je aan toe bent voordat we aan de slag gaan.

Tip: wij zijn transparant over de glaszetter kosten. We berekenen geen voorrijkosten en ook geen spoedkosten of andere aanvullende tarieven. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

De kosten van dubbel glas of een glasreparatie hangen natuurlijk af van wat er precies aan de hand is. Bij dubbel glas kunnen we allerlei soorten glas plaatsen. Het gaat bijvoorbeeld om HR-glas, HR+-glas of een nog zuinigere categorie. Er zitten speciale (edel)gassen in het glas, die voorkomen dat de kou verloren gaat naar buiten toe. Of dat het koele klimaat binnen te snel opwarmt in de zomer. Het type glas bepaalt voor een groot deel de prijs die we moeten berekenen.

Bij een glasreparatie kijkt onze glaszetter goed naar wat er aan de hand is. Aan de hand daarvan bepalen we wat we kunnen herstellen, wat er moet worden vervangen en hoeveel werk daar voor ons in zit. Op die manier kunnen we aangeven wat de kosten zijn voor een reparatie van het glas. Zo ben je vooraf op de hoogte van de prijs en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat kost triple glas in nieuwe isolerende kozijnen?

Hieronder ziet u een kostenoverzicht van de gemiddelde kosten en besparing voor de plaatsing van isolerende kozijnen met triple glas per woningtype.
Woningtype Kosten inclusief montage en btw Besparing per jaar (vergeleken met enkel glas) Besparing per jaar (vergeleken met dubbel glas)
Tussenwoning € 8400,- € 320,- € 170,-
Hoekwoning/2-onder-1-kap € 9500,- € 360,- € 190,-
Vrijstaand huis € 12600,- € 500,- € 260,-
Gemiddelde kosten van de plaatsing van triple glas in nieuwe isolerende kozijnen in een gemiddelde woning. Besparing berekend met hr-ketel en gasprijs van 67 cent per m³ (gemiddeld prijspeil aangesloten Nederlandse glaszetters 2018).
 • Type glas dat we plaatsen
  Het type glas brengt bepaalde kosten met zich mee. In de meeste gevallen zal het duurdere glas dat beter isoleert zich vanzelf terugverdienen. De energierekening valt lager uit, omdat je minder hoeft te stoken. Of omdat je minder hoeft te koelen in de zomer. Door nu te investeren betaal je maandelijks en jaarlijks een lager bedrag voor een aangename temperatuur en een fijn binnenklimaat.
 • Of we ook kozijnen vervangen
  Als we een kozijn moeten vervangen leidt dat tot extra werk. En kunnen we het kozijn wel herstellen, maar moeten we dat aanpassen of er op een andere manier mee aan de slag? Ook daar houden we rekening mee bij het berekenen van de kosten. Zo zijn we transparant over wat we doen en wat dit betekent voor de prijs die je betaalt.
 • Hoeveel glas we plaatsen
  Als we meer glas plaatsen kunnen we dat in sommige gevallen goedkoper aanbieden. Voor ons dalen de kosten, dus we kunnen je een lagere prijs berekenen. En vraag je ons samen met de buren of met heel de straat om het glas te vervangen of glas te repareren? Ook dan lukt het soms om een extra scherpe prijs aan te bieden.
 •  

We begrijpen dat je wilt weten wat de dubbel glas kosten zijn. Daarvoor kijken we goed naar de inkoopprijzen die we betalen, de werkzaamheden die we uitvoeren en de prijs die we daarvoor moeten berekenen. Zo heb je vooraf een goed beeld van wat je kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je van een glasreparatie weten wat de prijs is? Vertel ons wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren. Vaak kunnen we de kosten alvast vooraf inschatten. Zo weet je goed waar je aan toe bent.

 • Welke soorten glas plaatsen jullie?
  We plaatsen alle soorten glas. Dat gaat om dubbel glas en HR-glas, net als nog zuiniger glas met (edel)gassen. En zoek je ander glas voor een ruitje op maat, eventueel zelfs rond? Wij kunnen het allemaal plaatsen.
 • Voeren jullie glasreparaties uit?
  Ja, we kunnen glas in veel gevallen gewoon repareren. Vertel ons wat er aan de hand is, dan leggen we graag uit wat we kunnen doen.
 • Kunnen jullie ook het kozijn vervangen?
  Ja, we vervangen glas en we vervangen kozijnen. Dus zijn de kozijnen slecht geworden en wil je daarmee de duurzaamheid verbeteren? We helpen je er graag bij.
 • Krijg ik een kostenindicatie?
  Onze specialisten en monteurs proberen je altijd vooraf aan te geven wat de kosten zullen zijn. De kostenindicatie geeft een beeld van de prijs. Tijdens het werk kunnen we het aangeven als we extra kosten moeten maken.

Offerteformulier

Offerteformulier