Nederlanders kunnen half miljard besparen op energierekening

Uit een al wat ouder energie-onderzoek van Sum.nl onder 716 respondenten kwam naar voren dat nog 14,1% van de Nederlandse bevolking in het bezit is van enkel glas. Dit komt neer op meer dan een miljoen woningen. Er is dus nog een enorme winst te behalen op het gebied van energiebesparing door huurders en huiseigenaren. VVE’s en woningbouwverenigingen kunnen flink besparen op hun energierekening door panden verder te isoleren.

HR++ glas isoleert vijf keer beter dan enkel glas

Ga maar na, de zogeheten U-waarde van enkel glas is bijna vijf keer zo hoog als die van HR++ glas. De U-waarde staat voor de hoeveelheid warmte die het glas doorlaat. Deze waarde ligt bij enkel glas op 5,6 Watt en bij HR++ glas op 1,2 Watt. De U-waarde wordt uitgedrukt in Watt per m² en geeft aan hoeveel warmte het glas doorlaat per graad Kelvin.

Enorme kostenbesparing door dubbel glas

Zoals gezegd, 14,1% van de Nederlanders heeft nog enkel glas in zijn kozijnen. Bij een woningbestand van ruim 7 miljoen huizen en appartementen komt dit neer op ruim 1 miljoen woningen. Woningen beschikken gemiddeld over 20 m² aan glasoppervlak. Je bespaart gemiddeld € 23 per vierkante meter wanneer je enkel glas vervangt door HR++ glas. Dit komt neer op een besparing van 460 euro per jaar per woning. Op een woningbestand van ruim 1 miljoen betekent dit een besparing van bijna een half miljard euro.

HR++ glas is de nieuwe standaard

Het wordt duidelijk dat er nog veel winst te behalen is op het gebied van duurzaamheid en kostenbesparing. De besparing die je behaalt met standaard dubbel glas is lang niet zo groot als wanneer je investeert in HR++ glas. Lees hier alles over de kosten van dubbel glas isolatie. Gelukkig is HR++ steeds meer de nieuwe standaard bij nieuwbouw. Laat u uw enkel of dubbel glas vervangen door dit type glas dan is de investering binnen enkele jaren terugverdiend.

Glas laten vervangen?

Heeft u een woning of bedrijf en heeft u een ervaren en betaalbare glaszetter nodig? Wij begrijpen hoe moeilijk het is om een betrouwbaar glaszettersbedrijf te vinden in een grote stad. Gelukkig heeft onze glasservicecentrale een breed netwerk van geselecteerde glaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda of bekijk hier al onze andere locaties.

Per onderwerp meer bruikbare tips en informatie. Lees gauw verder:

Glashandels
Glashandel Den Haag
Glaszetter Alkmaar
Glaszetter Apeldoorn
Glaszetter Enschede
Glaszetter Amersfoort
Glaszetter Assen
Glaszetter Maastricht
Glaszetter Gouda
Glaszetter Den Bosch
Glaszetter Almere
Glaszetter Leeuwarden
Glaszetter Heerenveen
Glaszetter Roermond
Glaszetter Zoetermeer
Glaszetter Haarlem
Glaszetter Veendam
Glaszetter Venlo
Glaszetter Meppel
Glaszetter Ede
Glaszetter Nijmegen
Glaszetter Tilburg
Glaszetter Alphen aan den Rijn
Glaszetter Arnhem
Glaszetter Zwolle
Glaszetter Eindhoven

Lees ook:
Ben ik goed verzekerd tegen glasschade?
Waarom beslaan mijn dubbelglas ramen?
Wat kost Thermopane laten plaatsen?
Kosten en besparingen met dubbel glas
Energiebesparingsregelingen van de overheid
De kosten voor het vervangen van enkel glas voor dubbelglas uiteengezet
Woningen slecht geventileerd

Geplaatst in Geen categorie.