Nederlanders kunnen half miljard besparen op energierekening

Uit een al wat ouder energie-onderzoek van Sum.nl onder 716 respondenten kwam naar voren dat nog 14,1% van de Nederlandse bevolking in het bezit is van enkel glas. Dit komt neer op meer dan een miljoen woningen. Er is dus nog een enorme winst te behalen op het gebied van energiebesparing door huurders en huiseigenaren. VVE’s en woningbouwverenigingen kunnen flink besparen op hun energierekening door panden verder te isoleren.

HR++ glas isoleert vijf keer beter dan enkel glas

Ga maar na, de zogeheten U-waarde van enkel glas is bijna vijf keer zo hoog als die van HR++ glas. De U-waarde staat voor de hoeveelheid warmte die het glas doorlaat. Deze waarde ligt bij enkel glas op 5,6 Watt en bij HR++ glas op 1,2 Watt. De U-waarde wordt uitgedrukt in Watt per m² en geeft aan hoeveel warmte het glas doorlaat per graad Kelvin.

Enorme kostenbesparing door dubbel glas

Zoals gezegd, 14,1% van de Nederlanders heeft nog enkel glas in zijn kozijnen. Bij een woningbestand van ruim 7 miljoen huizen en appartementen komt dit neer op ruim 1 miljoen woningen. Woningen beschikken gemiddeld over 20 m² aan glasoppervlak. Je bespaart gemiddeld € 23 per vierkante meter wanneer je enkel glas vervangt door HR++ glas. Dit komt neer op een besparing van 460 euro per jaar per woning. Op een woningbestand van ruim 1 miljoen betekent dit een besparing van bijna een half miljard euro.

HR++ glas is de nieuwe standaard

Het wordt duidelijk dat er nog veel winst te behalen is op het gebied van duurzaamheid en kostenbesparing. De besparing die je behaalt met standaard dubbel glas is lang niet zo groot als wanneer je investeert in HR++ glas. Lees hier alles over de kosten van dubbel glas isolatie. Gelukkig is HR++ steeds meer de nieuwe standaard bij nieuwbouw. Laat u uw enkel of dubbel glas vervangen door dit type glas dan is de investering binnen enkele jaren terugverdiend.

Glas laten vervangen?

Heeft u een woning of bedrijf en heeft u een ervaren en betaalbare glaszetter nodig? Wij begrijpen hoe moeilijk het is om een betrouwbaar glaszettersbedrijf te vinden in een grote stad. Gelukkig heeft onze glasservicecentrale een breed netwerk van geselecteerde glaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda of bekijk hier al onze andere locaties.

Offerteformulier

Offerteformulier