Raam vervangen

Laat een raam vervangen en zorg op die manier voor nieuw glas en bijvoorbeeld een nieuw kozijn. Als de ramen aan vervanging toe zijn adviseren we je graag over de mogelijkheden. We leggen je uit wat de kosten daarvoor zijn, welke materialen we gebruiken en hoe we het raam plaatsen.

Tip: is er spoed bij, bijvoorbeeld omdat er een bal door de ruit is gegaan? Bij ruitschade stappen we meteen in de auto. Zodra je telefonisch contact opnemen komen we naar je toe, zodat we binnen 30 minuten bij je voor de deur staan. We zorgen voor een noodoplossing of plaatsen meteen een nieuwe ruit.

Let op: houd rekening met de verschillen tussen ramen, kozijnen en ruiten. Een raam bevat zowel een kozijn als de ruit, dit staat voor het totaal daarvan. Dus gaat het alleen om de kozijnen (bijvoorbeeld van hout naar kunststof) of om de ruit? Geef ons aan waar je naar zoekt, dan brengen we je daarvoor een vrijblijvende offerte uit.

Wat kost het vervangen van een raam?

Ben je benieuwd wat het vervangen van een raam kost? Dit hangt af van het type raam, de vorm daarvan en natuurlijk het aantal ramen dat je wilt laten vervangen. Dus ben je van plan om allemaal nieuwe ramen te plaatsen? Of gaat het om nieuwbouw waarvoor je zoekt naar een specialist in ramen en in glas? We brengen je graag een vrijblijvende en scherpe offerte uit.

Je hebt voor ramen de keuze uit verschillende soorten glas:

Dubbel glas heeft een U-waarde van 2,7 voor isolatie. De investering van 115 euro per vierkante meter helpt vanaf 20 vierkante meter glas zo’n 140 euro aan energiekosten te besparen.

Om een raam te vervangen gebruiken we verschillende materialen. Dus denk je aan kozijnen van hout, in kunststof of wellicht in aluminium? Dit heeft invloed op de kosten. Aluminium en kunststof zijn over het algemeen de duurste keuzes. Hout is voordeliger, maar houd er rekening mee dat dit vraagt om regelmatig schilderwerk. Alleen op die manier behoud je de hoge kwaliteit daarvan, waardoor je de ramen op termijn niet opnieuw hoeft te vervangen. 

We adviseren je graag over dubbel glas, HR-glas, HR+-glas, HR++-glas en natuurlijk het HR+++-glas van de hoogste kwaliteit. Op die manier laten we je graag zien welke mogelijkheden je hebt om een raam te vervangen.

Om een raam te vervangen gebruiken we verschillende materialen. Dus denk je aan kozijnen van hout, in kunststof of wellicht in aluminium? Dit heeft invloed op de kosten. Aluminium en kunststof zijn over het algemeen de duurste keuzes. Hout is voordeliger, maar houd er rekening mee dat dit vraagt om regelmatig schilderwerk. Alleen op die manier behoud je de hoge kwaliteit daarvan, waardoor je de ramen op termijn niet opnieuw hoeft te vervangen.

Bij het vervangen van een raam worden uiteraard de totale kosten vooraf berekend. Dit geldt zowel voor spoedopdrachten, zoals het vervangen van een gebroken ruit, als voor offertes voor bijvoorbeeld het vervangen van alle beglazing.

Of je nu nieuwe ramen nodig hebt voor een nieuwbouwwoning of -pand, of als je het glas en de kozijnen wilt laten vervangen in een bestaande woning, wij geven je vooraf een duidelijk overzicht van de totale kosten. We specificeren zorgvuldig de prijs voor het glas en de kozijnen, evenals de arbeidskosten voor het plaatsen van de ramen.

Bij het vervangen van ramen kun je kiezen voor isolerende ramen met een uitstekende isolatiewaarde. Hiermee kun je energie besparen en de warmte in huis beter vasthouden. Daarnaast bieden we verschillende soorten ramen aan, zoals opendraaiende én kiepende ramen, die zorgen voor optimale ventilatiemogelijkheden.

Het vervangen van slechte ramen met nieuwe exemplaren heeft meerdere voordelen. Naast het verbeteren van de isolatie, kan het ook de veiligheid en het comfort in huis vergroten. Bovendien kunnen nieuwe kozijnen worden geïnstalleerd voor een frisse en vernieuwde uitstraling.

Bij het vervangen van een raam kunnen ook extra opties worden overwogen, zoals het toevoegen van een zonwerende coating of het kiezen uit verschillende soorten glas, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Houd er rekening mee dat de genoemde kosten exclusief montage zijn. Voorafgaand aan de vervanging zullen we een gedetailleerde offerte verstrekken, zodat je volledig op de hoogte bent van de kosten en de voordelen van het vervangen van ramen in jouw specifieke situatie.

Als je kosten wilt besparen bij het plaatsen van nieuw glas, zijn er verschillende strategieën die je kunt overwegen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Vraag offerte aan:

  Vergelijk een offerte aan om een aanbod te krijgen van verschillende aanbieders. Zo kun je een beter beeld te krijgen van wat ramen vervangen kosten. Dit stelt je in staat om de beste deal te vinden die past bij jouw budget en behoeften.

 2. Materialen vergelijken:

  Overweeg verschillende materialen, zoals hout, kunststof en aluminium, en vergelijk de kosten en eigenschappen van elk materiaal. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw budget en voorkeuren.

 3. Isolerend glas:

  Kies voor isolerend glas, zoals dubbel glas, HR-glas of HR+++-glas. Deze glassoorten helpen energiekosten te besparen door het verminderen van warmteverlies en het verbeteren van de isolatiewaarde van jouw woning. Hoewel de initiële kosten mogelijk hoger zijn, kun je energiekosten besparen op de op de lange termijn. Daarnaast gaat je wooncomfort aanzienlijk omhoog. Met de stijgende onderhoud loont het zich om te kijken naar welk soort raam het beste bij je past.

 4. Vervang alleen het glas dat nodig is:

  Als het kozijn nog in goede staat verkeert, overweeg dan om alleen de ruit te vervangen in plaats van het hele raam. Dit kan de kosten aanzienlijk verminderen.

 5. Kies de juiste glassoort:

  Er zijn verschillende glassoorten beschikbaar met verschillende prijsniveaus. Informeer naar de gemiddelde kosten van het gewenste type glas en kies degene die binnen jouw budget past.

 6. Extra functies overwegen:

  Sommige glassoorten bieden extra functies, zoals een brandvertragende of inbraakwerende werking. Overweeg of deze extra functies nodig zijn en kies op basis daarvan het geschikte glas.

 7. Onderhoud overwegen:

  Hoewel onderhoudskosten initieel misschien niet lijken te besparen, kan het investeren in glas dat minder onderhoud vereist op de lange termijn kosten besparen. Stijgende onderhoudskosten kunnen worden verminderd door te kiezen voor duurzame en onderhoudsvriendelijke glassoorten.

Door deze tips in overweging te nemen, kun je de kosten beheersen en tegelijkertijd profiteren van verbeterde isolatie, energiebesparing en verhoogd wooncomfort met jouw nieuwe glas.

Ben je benieuwd of het belangrijk is om een raam te vervangen? Let bijvoorbeeld op de isolatiewaarde van een raam. Is het glas nog van goede kwaliteit? En kunnen de kozijnen nog lang genoeg mee?

Als het houtwerk van de kozijnen slecht is geworden of als de isolatiewaarde laag is kan het verstandiger zijn om een raam te vervangen. We zorgen voor duurzame kozijnen van de hoogste kwaliteit, bijvoorbeeld met (HR+++)glas dat vervolgens uitstekend isoleert. De investering verdient zichzelf op die manier vanzelf terug.

Benieuwd hoe we het glas vervangen of zorgen voor een nieuw raam? Dat doen we aan de hand van een duidelijk stappenplan:

 1. Neem contact op
 2. Vertel ons waar je naar op zoek bent. Dus is er een ruit kapot of gaat het om een compleet raam dat je wilt vervangen? Leg ons de situatie uit, dan komen we meteen naar je toe of maken we een afspraak om langs te komen.

 3. Opname en offerte
 4. Onze glaszetters komen bij je langs.

  Ze nemen het werk op, door goed te kijken naar de ramen. We beoordelen de kozijnen en het glas, en bespreken natuurlijk jouw wensen. Aan de hand daarvan brengen we je een vrijblijvende offerte uit.

 5. Raam vervangen
 6. Akkoord met de offerte?

  We maken een afspraak om het raam te vervangen. Dat doen we vlot, vakkundig en voordelig. Je weet op die manier zeker dat je een goede investering doet om bijvoorbeeld energiekosten te besparen.

Met de stijgende onderhoudskosten en de wens om energiekosten te besparen, is het vervangen van enkel glas in jouw woning met isolatieglas zeker de moeite waard. Een deskundige glaszetter kan jou adviseren over de glassoorten en de bijbehorende isolatiewaardes. Door te kiezen voor HR-glas, met een hogere isolatiewaarde dan standaard isolatieglas, kun je flink besparen op energiekosten.

Met een gemiddelde oppervlakte van jouw ruiten en een prijs van enkele tientallen euro's per vierkante meter, kan de investering in HR-glas resulteren in een aanzienlijke besparing. Zowel vaste ramen als valramen kunnen worden voorzien van HR-glas, waardoor je kunt genieten van extra goede isolatie en meer comfort in jouw woning. Laat deze klus over aan een professionele glaszetter, die ervoor zorgt dat het glas perfect wordt geplaatst en de zijkanten goed worden afgedicht voor optimale isolatie.

FAQ

Onze specialisten vervangen dagelijks ramen. Dat betekent dat we doorgaans binnen een dagdeel klaar zijn. Vaak lukt dat al sneller, al zijn we afhankelijk van de situatie bij jou ter plaatse.

Glas met een betere isolatiewaarde verdient zich uiteindelijk altijd terug. Dus kies je voor het duurdere HR+++-glas? Dan merk je dat aan een lagere energierekening, zodat je onderaan de streep goedkoper uit bent.

Ja, we kunnen in sommige gevallen ook alleen de ruit vervangen. Als het kozijn nog goed is zullen we dat natuurlijk gewoon laten zitten.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op. We staan binnen 30 minuten bij je voor de deur. We zorgen voor nieuw glas of plaatsen in ieder geval een noodoplossing.

Vragen over ons als glaszetter om ramen te vervangen? Bel ons op telefoonnummer 088 1881 244, stuur ons een e-mail naar info@glaszetterdirect.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op!

Offerteformulier

Offerteformulier