Raam vervangen


Laat een raam vervangen en zorg op die manier voor nieuw glas en bijvoorbeeld een nieuw kozijn. Als de ramen aan vervanging toe zijn adviseren we je graag over de mogelijkheden. We leggen je uit wat de kosten daarvoor zijn, welke materialen we gebruiken en hoe we het raam plaatsen.

Tip: is er spoed bij, bijvoorbeeld omdat er een bal door de ruit is gegaan? Bij ruitschade stappen we meteen in de auto. Zodra je telefonisch contact opnemen komen we naar je toe, zodat we binnen 30 minuten bij je voor de deur staan. We zorgen voor een noodoplossing of plaatsen meteen een nieuwe ruit.

Let op: houd rekening met de verschillen tussen ramen, kozijnen en ruiten. Een raam bevat zowel een kozijn als de ruit, dit staat voor het totaal daarvan. Dus gaat het alleen om de kozijnen (bijvoorbeeld van hout naar kunststof) of om de ruit? Geef ons aan waar je naar zoekt, dan brengen we je daarvoor een vrijblijvende offerte uit.

glaszetter belt met klant

Beschikbare glaszetters in de buurt zijn snel ter plaatse om u te helpen. Bel direct een betaalbare glaszetter.

Voordelen Glaszetter Direct:
 • Bel direct de lokale glaszetter
 • Binnen 30 minuten aanwezig
 • Altijd beschikbaar

Wat kost het vervangen van een raam?

Ben je benieuwd wat het vervangen van een raam kost? Dit hangt af van het type raam, de vorm daarvan en natuurlijk het aantal ramen dat je wilt laten vervangen. Dus ben je van plan om allemaal nieuwe ramen te plaatsen? Of gaat het om nieuwbouw waarvoor je zoekt naar een specialist in ramen en in glas? We brengen je graag een vrijblijvende en scherpe offerte uit.

Je hebt voor ramen de keuze uit verschillende soorten glas:

 • Dubbelglas
 • Dubbelglas heeft een U-waarde van 2,7 voor isolatie. De investering van 115 euro per vierkante meter helpt vanaf 20 vierkante meter glas zo’n 140 euro aan energiekosten te besparen.

 • HR-glas
 • HR-glas heeft een betere U-waarde, tot 0,5 voor HR+++. Dat leidt tot een besparing van 280 euro per jaar aan energiekosten. De investering is met 170 euro per vierkante meter hoger.

We adviseren je graag over dubbelglas, HR-glas, HR+-glas, HR++-glas en natuurlijk het HR+++-glas van de hoogste kwaliteit. Op die manier laten we je graag zien welke mogelijkheden je hebt om een raam te vervangen.

nieuw raam geplaatst om woning te isoleren tegen de koude

Nieuw glasisolatieraam geplaatst op de eerste verdieping van een woonhuis.Welke materialen zijn er nodig?

Om een raam te vervangen gebruiken we verschillende materialen. Dus denk je aan kozijnen van hout, in kunststof of wellicht in aluminium? Dit heeft invloed op de kosten. Aluminium en kunststof zijn over het algemeen de duurste keuzes. Hout is voordeliger, maar houd er rekening mee dat dit vraagt om regelmatig schilderwerk. Alleen op die manier behoud je de hoge kwaliteit daarvan, waardoor je de ramen op termijn niet opnieuw hoeft te vervangen.

Totale kosten, inclusief plaatsen

Als je een raam laat vervangen berekenen we daarvoor natuurlijk vooraf de totale kosten. Dat geldt voor een spoedopdracht bij een bal door de ruit én als we een offerte uitbrengen voor bijvoorbeeld alle beglazing.

Dus gaat het om nieuwe ramen voor een nieuwbouwwoning of -pand? Of wil je het glas en de kozijnen laten vervangen in een bestaande woning? In de beide gevallen geven we je vooraf aan wat daar de totale kosten van zijn. We laten je duidelijk zien hoeveel we berekenen voor het glas en de kozijnen, net als voor de arbeidskosten om de ramen te plaatsen.

Hoe kan ik besparen bij het plaatsen van nieuw glas?

Het is verstandig om vooraf een offerte aan te vragen en eventueel een vergelijking te maken. Bekijk bijvoorbeeld de opties in hout, kunststof en in aluminium. En zoek je naar glas dat de isolatie verbetert? We brengen je graag een offerte uit voor bijvoorbeeld dubbelglas, HR-glas of zelfs HR+++-glas. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden, inclusief de kosten waar je rekening mee moet houden. Ook helpt het je om op de kosten te besparen.Plaatsing HR dubbel glas door glaszetter

Dubbel glas met een extra thermische coating geplaatst door een betrouwbare vakman in de buurt. Bel direct een betaalbare glaszetter.

Voordelen Glaszetter Direct:

 • Bel direct de lokale glaszetter
 • Binnen 30 minuten aanwezig
 • Altijd beschikbaar

Hoe weet ik of ik mijn ramen moet vervangen?

Ben je benieuwd of het belangrijk is om een raam te vervangen? Let bijvoorbeeld op de isolatiewaarde van een raam. Is het glas nog van goede kwaliteit? En kunnen de kozijnen nog lang genoeg mee?

Als het houtwerk van de kozijnen slecht is geworden of als de isolatiewaarde laag is kan het verstandiger zijn om een raam te vervangen. We zorgen voor duurzame kozijnen van de hoogste kwaliteit, bijvoorbeeld met (HR+++)glas dat vervolgens uitstekend isoleert. De investering verdient zichzelf op die manier vanzelf terug.

Extra geisoleerd hr-dubbelglas gemonteerd in de badkamer met code in de glasband van het dubbel glas raam met daarop de plaatsingsdatum

Dubbelglas gemonteerd in de badkamer met de code in de glasband zichtbaar in de spouw van het raam.

Glas vervangen: een stappenplan

Benieuwd hoe we het glas vervangen of zorgen voor een nieuw raam? Dat doen we aan de hand van een duidelijk stappenplan:

 1. Neem contact op
 2. Vertel ons waar je naar op zoek bent. Dus is er een ruit kapot of gaat het om een compleet raam dat je wilt vervangen? Leg ons de situatie uit, dan komen we meteen naar je toe of maken we een afspraak om langs te komen.
 3. Opname en offerte
 4. Onze glaszetters komen bij je langs. Ze nemen het werk op, door goed te kijken naar de ramen. We beoordelen de kozijnen en het glas, en bespreken natuurlijk jouw wensen. Aan de hand daarvan brengen we je een vrijblijvende offerte uit.
 5. Raam vervangen
 6. Akkoord met de offerte? We maken een afspraak om het raam te vervangen. Dat doen we vlot, vakkundig en voordelig. Je weet op die manier zeker dat je een goede investering doet in bijvoorbeeld een lagere energierekening.
Nieuw geplaatst raam wacht op schilderwerk

Het raam is geplaatst en de kit is aan het drogen. Op een later moment worden de gaten gedicht en zal het schilderwerk worden uitgevoerd.


FAQ

 • Hoe lang duurt het om een raam te vervangen?
  Onze specialisten vervangen dagelijks ramen. Dat betekent dat we doorgaans binnen een dagdeel klaar zijn. Vaak lukt dat al sneller, al zijn we afhankelijk van de situatie bij jou ter plaatse.
 • Welk glas moet ik kiezen?
  Glas met een betere isolatiewaarde verdient zich uiteindelijk altijd terug. Dus kies je voor het duurdere HR+++-glas? Dan merk je dat aan een lagere energierekening, zodat je onderaan de streep goedkoper uit bent.
 • Kan ik ook alleen de ruit vervangen?
  Ja, we kunnen in sommige gevallen ook alleen de ruit vervangen. Als het kozijn nog goed is zullen we dat natuurlijk gewoon laten zitten.
 • Wat moet ik doen bij inbraak?
  Neem zo snel mogelijk contact met ons op. We staan binnen 30 minuten bij je voor de deur. We zorgen voor nieuw glas of plaatsen in ieder geval een noodoplossing.

Vragen over ons als glaszetter om ramen te vervangen? Bel ons op telefoonnummer 088 1881 244, stuur ons een e-mail naar info@glaszetterdirect.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op!Glasisolatie in de winter gemonteerd in een sociale huurwoning

De glaszetter heeft isolerende ramen geplaatst in de kozijnen op de eerste verdieping van een sociale huurwoning.