Waarom beslaan mijn dubbel glas ramen?

Het kan zijn dat u de ruimte beter moet ventileren. Is het glas aan de binnenkant beslagen? Dubbelglas bevat droogmiddel. Als het droogmiddel verzadigd is met vocht, dan zal het raam aan de binnenkant gaan beslaan. Dit kan betekenen dat u de ramen moet laten vervangen door een glaszetter. Wilt u het zelf gaan doen? Dan staat hier een handige handleiding met een stappenplan. Op deze pagina staat ook wat de voor- en nadelen zijn en wat het kost om glasisolatie te (laten) monteren. Alle typen glas worden hier beschreven.

Condensatie op dubbel glas of HR++ glas

In sommige situaties ontwikkelt er zich condens op dubbel of HR++ glas. Dit komt door de hoge isolatiewaarde van dit soort glas. De condens ontstaat wanneer er een lage buitentemperatuur heerst, samen met een hoge relatieve vochtigheid. Deze situatie ziet u vaak tijdens de ochtenduren in het voor- en najaar. De condens verdwijnt in de loop van de ochtend weer, zodra de temperatuur oploopt en de luchtvochtigheid afneemt.

Condensvorming geen fout in dubbel glas

Condensvorming is dus geen fout in het product, maar een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van het glas. Het beslaan van uw ramen aan de buitenzijde is niet te voorkomen. Eventueel droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag en de luchtvochtigheid buiten hoog is, zal de condens terug komen. Het komt niet vaak voor, maar het kan wel. Wanneer het buiten koud is en de luchtvochtigheid in uw huis is relatief hoog, dan is het mogelijk dat uw ramen aan de binnenzijde beslaan.

In badkamers, keukens en zelfs woonkamers waar veel vocht aanwezig is, komt condensvorming dus soms voor. Dit komt niet door het dubbel glas, maar door een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Hoe krijgt u deze condens weer weg of voorkomt u dat deze condens ontstaat? Heel eenvoudig; door de luchtvochtigheid omlaag te brengen en door beter te ventileren. Hoe beter isolerend uw glas is, des te kleiner het risico op condensvorming aan de binnenzijde. Zit het tussen de ramen dan is de ruit stuk en moet er een nieuwe in.

Glas laten vervangen?

Heeft u een woning of bedrijf en heeft u een ervaren en betaalbare glaszetter nodig? Wij begrijpen hoe moeilijk het is om een betrouwbaar glaszettersbedrijf te vinden in een grote stad. Gelukkig heeft onze glasservicecentrale een breed netwerk van geselecteerde glaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda of bekijk hier al onze andere locaties.

Offerteformulier

Offerteformulier