Wanneer moet ik dubbelglas vervangen?

Wat is de garantie op de plaatsing van dubbelglas raambladen?

Dubbelglas gaat doorgaans langer dan 25 jaar jaar mee. Tussen de glasbladen zit een metalen strip, de glasband genaamd. Je kunt de productiedatum terugvinden aan de binnenkant van de spouw in de code op de glasband (de aluminium strip tussen de glasplaten). Meestal is de garantie op dubbelglas 25 tot 30 jaar, maar goed geplaatst en onderhouden dubbelglas gaat veel langer mee.

Lekt mijn dubbelglas raam?

Hoe zie ik of mijn dubbelglas een lekkage heeft? Op het moment dat je ziet dat een raamblad aan de binnenkant beslaat, of wanneer je water aan de binnenkant van het raam ziet liggen, mag je aannemen dat de installatie van het dubbelglas een lekkage vertoont. Het is dan van belang om te kijken waar de lekkage zich bevindt. Is er een raamblad stuk? Dan zal het raam volledig vervangen moeten worden.

Laat een glaszetter komen

Dubbelglas plaatsen kun je beter niet zelf doen. Een glaszetter is daar binnen 1 dag mee klaar en door een ervaren glaszetter in te schakelen, zal het monteren van het dubbelglas zonder lekkage gebeuren en krijg je bovendien een lange garantie op de dubbelglas installatie. Is er onverhoopt een ruit gesneuveld? Binnen 30 minuten staat er een lokale glaszetter voor de deur, zoals een glaszetter in Goudaglaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda. 

Offerteformulier

Offerteformulier