Wat kost thermopane plaatsen?

Wat het plaatsen van Thermopane kost is niet aan te geven. Thermopane is niet meer te koop. Thermopane betreft geen glassoort, maar een merknaam. Dit merk glas verkocht men tot en met het jaar 1993 in Nederland en België. Thermopane is een populaire merknaam die mensen zijn gaan gebruiken als synoniem voor de term ‘isolerend dubbelglas.’ Wilt u weten wat het plaatsen van modern dubbelglas kost? De kosten voor het plaatsen van dubbelglas glasisolatie hebben we netjes voor u op een rij gezet.

Dubbelglas en Thermopane

De productie van dubbelglas begon in het jaar 1947 in België. Isolerend dubbelglas werd in de jare ’50 populair. Belgische glasfabrikanten produceerden op hun hoogtepunt tussen de 80 en 100 miljoen m² dubbelglas per jaar. Voor die tijd gebruikte men in de woningbouw vooral gepolijst spiegelglas en getrokken vensterglas.

Thermopane op de markt
In het jaar 1959 werd de glassoort van het merk Thermopane voor het eerst geplaatst in een appartement in Brussel. De glasproducent, de firma Glaver (later Glaverbel), had in het jaar 1961 maar liefst 1 miljoen m² Thermopane dubbelglas geproduceerd. In totaal is er tot aan het jaar 1993, naar schatting 30 miljoen m² dubbelglas glasisolatie van het merk Thermopane geplaatst (schatting gemaakt door de fabrikant).

Waarom kan er geen Thermopane meer worden geleverd?

Het belangrijkste verschil met de typen dubbelglas die we tegenwoordig gebruiken is dat er op het dubbelglas van Thermopane geen HR-coating kan worden aangebracht. De isolerende werking van Thermopane dubbelglas kon niet op tegen de betere isolerende werking van de modernere soorten HR-dubbelglas die wel konden worden voorzien van HR-glasisolatie coatings. De glasproducent Glaverbel besloot daarop in het jaar 1993 om het dubbelglas niet langer te produceren.

Ander verschil Thermopane en modern dubbelglas
Moderne soorten dubbelglas hebben een dubbele kitafdichting tussen de glasplaten. De ruiten worden waterdampdicht in de kozijnen gemonteerd. De glasbladen worden op hun plek gehouden met een afstandhouder, gevuld met een moleculairzeef of silicagel. Dit zijn droogmiddellen die de waterdamp uit de spouw absorberen. Als de moderne glasisolatie lek raakt, dan zal het droogmiddel zijn verzadigd met vocht. Op dat moment zal het dubbelglas aan de binnenkant gaan beslaan. Een lekkend raam zal op dat moment moeten worden vervangen.

Lang garantie op werk glaszetter
Een van de grote voordelen van het inhuren van een glaszetter is het feit dat je lang garantie krijgt op een lekvrije montage van het dubbelglas. Bij een normaal gebruik en goed onderhoud zal goed gemonteerde glasisolatie langer dan 25 jaar mee moeten gaan. Bel een lokale glaszetter en maak een afspraak. De glaszetter regelt de installatie van glasisolatie doorgaans binnen 1 dag. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan brengen wij u graag in contact met een beschikbare, betrouwbare en betaalbare glaszetter in Amsterdam.

Offerteformulier

Offerteformulier