Woningen slecht geventileerd

Energielabel verhindert innovatie op het gebied van woningisolatie

Het energielabel dat ontworpen is om woningen duurzamer te maken en de CO2 uitstoot terug te brengen, is niet altijd goed voor innovatie. Bedrijven moeten namelijk hoge kosten maken om aan de officiële voorwaarden te voldoen van door de overheid erkende bedrijven. Startende ondernemers kunnen zich deze kosten niet permitteren. Zo kunnen maatregelen die wel effectief zijn, niet altijd bijdragen aan de score op het energielabel. Een van de maatregelen die u kunt nemen om uw woning of bedrijfspand energiezuiniger maken is dubbel glas glasisolatie monteren.

25% Nederlanders ervaart een ongezond binnenklimaat

Eén van de zaken waarop te weinig innovaties doordringen tot de markt is ventilatie. Doordat de overheid zich de afgelopen jaren gefocust heeft op het energiezuinig maken van woningen is een thema als de luchtkwaliteit erbij ingeschoten. Uit een recent onderzoek van de Humboldt Universiteit is gebleken dat ruim een kwart van de Nederlanders hinder ervaart van vocht en onvoldoende frisse lucht in hun woning.

Wetgeving aanpassen om woningen gezonder te maken

Volgens de TU Delft is nu het moment om de wetgeving aan te passen om tijdens de energie transitie woningen niet alleen zuiniger en milieuvriendelijker, maar ook gezonder en comfortabeler te maken. Totdat die wetgeving is ingevoerd is het zaak om tijdens het isoleren van je woning te letten op met name een goede luchtvochtigheid en voldoende frisse lucht. Dit zijn namelijk zaken die er door een eenzijdige focus op isolatie bij inschieten.

Glas laten vervangen?
Heeft u een woning of bedrijf en heeft u een ervaren en betaalbare glaszetter nodig? Wij begrijpen hoe moeilijk het is om een betrouwbaar glaszettersbedrijf te vinden in een grote stad. Gelukkig heeft onze glasservicecentrale een breed netwerk van geselecteerde glaszetters in Amsterdam, RotterdamDen-HaagGroningenBreda of bekijk hier al onze andere locaties.

Offerteformulier

Offerteformulier